About me

Marieke Vliegen
Ik ben een yinster uit Nederland en deel als senior assistente de kennis van mijn lerares Jo Phee in binnen- en buitenland. Yin is een manier om jezelf te voeden. Het helpt me te vertragen, om die fijne balans te behouden tussen dagelijkse, meestal yang, activiteiten en het erkennen en volgen van haar eigen levensstroom. In mijn lessen stel ik als prioriteit: ​​ruimte creëren voor studenten om tot rust te komen zodat ze leren over hun lichaam en innerlijke landschap; luisteren en voelen. Als trainer ben ik kalm en uitnodigend en houd ik het luchtig met een portie droge humor.

‘The most powerful warriors are patience & time’ Leo Tolstoy

Mijn eerste yin training voltooide ik met Jo Phee in 2014 en sindsdien heb ik het voorrecht om mijn lerares te assisteren, tijdens de jaarlijkse 200-urige lerarenopleiding in Bali, maar ook over de hele wereld in kleinere modules. Na jarenlang combineren van lesgeven met mijn werk als maatschappelijk werkster, ben ik nu fulltime docent en trainer. Ik geniet van de vrijheid om te reizen en het verspreiden van de yin-liefde. Naast lesgeven, besteed ik veel tijd aan studeren om kennis te verdiepen en up-to-date te houden over Chinese Geneeskunde, maar ook anatomie en fascia studies horen erbij. Ik voed mijn nieuwsgierigheid door niet alleen te studeren bij mijn lerares, de oprichter van de school van Yinspiration Jo Phee, maar ook bij Paul Grilley, Sarah Powers en Bernie Clark. Ik assisteer mijn lerares en mentor Jo Phee regelmatig internationaal om yin kennis up-to-date te houden.

De Yin Yoga Teacher trainingen zijn geschikt voor degene met ambitie om yin les te gaan geven, maar ook perfect om je eigen practice te verdiepen. Kies uit de complete 100 uur training, maak kennis met yin tijdens de 25 uur Basis Training en verdiep je vervolgens in 25 uur Yin & Chinese Geneeskunde of ga aan de slag met therapieballen tijdens de 25 uur Yin & Myofascial Release.

Ik ben een Yoga Alliance gecertificeerde E-RYT 200 trainer & YACEP. Wanneer je een training hebt afgerond, wordt deze erkend door Yoga Alliance. Trainingen geef ik zowel in het Nederlands als Engels.

CV

 • 50-hour Online Insight Yoga Teacher Training Primary Level with Sarah Powers, 2021
 • 32-hour Yinspiration Advanced Anatomy & Fascia Study, 2020
 • 50-hour Online Yin Yoga Teacher Training with Bernie Clark, 2020
 • 65-hour Yin Yang Flow, Yoga Nidra & Shoulder Anatomy – Yinspiration Yin Yoga Teacher Training with Jo Phee, 2019
 • 65-hour Acupressure, Acuyin & Hip anatomy (II) – Yinspiration Yin Yoga Teacher Training with Jo Phee, 2019
 • 65-hour Myofascia Release, Myoyin & Spine Anatomy – Yinspiration Yin Yoga Teacher Training with Jo Phee, 2019
 • 50-hour Yin Yoga Teacher Training, Unit 1, Bones, Muscles, Poses, Paul Grilley, 2019
 • 65-hour Chinese Medicine, Meridian Yin and Hip Anatomy (I) – Yinspiration Yin Yoga Teacher Training with Jo Phee, 2018
 • 100-hour Yin Yoga Teacher Training from The Yoga People with Jamie Clarke & Dulce Aguilar, 2014
 • 200-hour Yin Yoga – Yoga Alliance Accredited Teacher Training with Jo Phee and Joe Barnett, 2014
 • 200-hour Ashtanga Vinyasa Yoga Training from All Yoga Thailand with Annie Au & Vari Morales,2013

Note:  geassisteerde uren zijn hier niet opgenomen en lopen op tot 1000 uur

Reacties zijn gesloten.